Sijben Wonen
kunstexpositie Ilona de Graaf

Kunstexpositie Ilona de Graaf

   
Kunstexpositie bij Sijben Wooncenter in Roermond

Vanaf zaterdag 20 december exposeert kunstenares Ilona de Graaf in de ontvangsthal van het wooncenter in Roermond. Zaterdag 27 en zondag 28 december zal zij zelf hierbij aanwezig zijn, temidden van haar twintigtal schilderijen.

Met haar Limburgse roots heeft haar werk al veel van de wereld gezien. Amerika, Duitsland, Polen, België, Spanje en Nederland van noord tot zuid. Ilona de Graaf (1942) heeft haar opleiding gevolgd aan de Kunstacademie te Maastricht en later aan de Academie voor de Schone Kunsten te Leuven (B).

De passie voor schilderen is in haar schilderijen goed terug te zien. Elke vrije minuut besteedt ze in haar atelier. Tegelijkertijd geeft ze in haar eigen atelier ook privé portretlessen. Jaren daarvoor heeft Ilona de Graaf geruime tijd als docente handvaardigheid lesgegeven.

Vergankelijkheid en spiritualiteit worden in haar werk vormgegeven door het gebruik van olieverf, aquarel, zijde, bladgoud, brons, keramiek, glas, papier en meer. Elke materiaalsoort is een uitdaging om mee te werken. Behalve schilderijen, maakt ze ook beelden, raamdecoraties en kunstkaarten.

Ilona de Graaf heeft al diverse prijzen en awards gewonnen, onder meer met een coverontwerp van kunstblad Atelier en de nominatie voor de Alphons Winters prijs.

U bent van harte welkom om haar werk te komen bezichtigen bij Sijben.