Sijben Wonen
Kunstexpositie Hans & Bernadette te Wierik

Kunstexpositie Hans & Bernadette te Wierik

   
Kunstexpositie bij Sijben Wooncenter in Roermond

Vanaf 21 januari exposeren de beeldend kunstenaars Hans en Bernadette te Wierik in de ontvangsthal van het wooncenter in Roermond. 

Hans en Bernadette te Wierik zijn een kunstenaars echtpaar dat sinds 1996 beelden en sculpturen maakt in hun atelier in Herten (Limburg). Het werk past goed bij elkaar ondanks ieders aparte stijl. 

Bernadette ontleent haar thema's aan haar directe omgeving. Mensen vormen daarbij haar belangrijkste inspiratiebron. Zij beeldt voornamelijk vrouwelijke figuren uit, vanwege hun sierlijkheid, hun gedrag, hun houding en uitdrukking, maar vooral hun gevoel. Door exposities in binnen en buitenland heeft het werk van Bernadette al heel veel mensen en bedrijven bereikt op veel plaatsen in de wereld. Highlight in 2011 was een bedankbrief van Hare Majesteit Koningin Beatrix naar aanleiding van foto’s van een beeld dat Bernadette heeft gemaakt van Koningin Beatrix met Prins Claus.

Hans maakt zowel abstracte beelden als abstraherende beelden waar vaak de relatiesfeer in uitgebeeld is. De vrije ruimtes in zijn beelden voegen een extra dimensie toe waardoor het beeld van elke zijde een andere vorm krijgt. De laatste jaren maakt hij vaker beelden met gezichten die door de toeschouwer als een, maar ook als twee gezichten worden waargenomen; waarmee hij aangeeft dat mannen en vrouwen in een relatie zeer met elkaar verbonden kunnen zijn.

De belangrijkste prijzen die zij tot nu toe behaald hebben is de Piet van Heck keramiekprijs 2002 te Ravenstein, de publieksprijs Artimond te Helmond 2005 en de kunst zorgprijs Limburg 2005.

www.hbtewierik.nl